Zlatans internationella resa

Trefaldig vinnare av årets spelare

Att Zlatan Ibrahimović har en förkärlek till Italien är vida känt och under en prisutdelning i Italien valde han att kalla Italien för hans andra hem. Totalt har Zlatan spelat för tre italienska lag; Juventus, Inter och AC Milan. Dessutom ska han ha gjort 80 mål i Italiens tjänst mellan åren 2004 – 2009. Med det sagt så är det kanske inte konstigt att italienarna älskar honom?

Årets fotbollsspelare

Under 2012 var det återigen dags för Zlatan att motta pris under den italienska fotbollsgalan Gran Galà del Calcio. Platsen för eventet var Teatro Dal Verme i Milano och priserna avsåg prestationer under år 2011. Fantastiskt nog tillföll den mest ärorika titeln Zlatan Ibrahimović och det var titeln som Årets Spelare 2011. För Zlatans del var detta inget nytt då han blivit Årets Spelare två gånger tidigare men det som är slående är att han är den första fotbollsspelare som någonsin vunnit titeln tre gånger. I samband med prisutdelningen gick han alltså om både Kaká och Francesco Totti, då de har vunnit priset två gånger. Zlatan fick även del i priset Årets Lag då det var AC Milan som utsågs till detta.

Tacktalet

I sitt tacktal hyllade och tackade Zlatan sin gamla tränare i Juventus; Fabio Capello. Enligt Zlatan var det Capello som inledningsvis hjälpte Zlatan att växa som fotbollsspelare och som gav Zlatan chansen att visa italienarna vad han kunde åstadkomma på fotbollsplanen. I samband med Gran Galà del Calcio försäkrade Zlatans manager att Zlatan skulle stanna i Milano och avsluta sin fotbollskarriär där men så blev inte fallet.

ashe