Uncategorized

Zlatan Ibrahimovic levererar än

Året är snart 2021, vilket innebär att Zlatan Ibrahimovic fyller 40 år. Men 40 är ingen ålder om man heter Zlatan, för han storlevererar och har fört sitt Milan till att vara tabelletta och han själv leder skytteligan. Några småskador har gjort att Zlatan fått stå över ett par matcher, men trots det håller de ledningen och han håller själv sin ledning i skytteligan. Efter att ha spelat i både Manchester United och Los Angeles Galaxy utan att vinna mer än en stor titel i form av Europa League (och givetvis Ligacupen och Community Shield i England) som avgjordes efter han dragit på sig sin långvariga knäskada, så är han äntligen tillbaka i sitt gamla vinnarjag där Zlatan är med och utmanar om Scudetton i högsta hugg.

Från Rosengård till tolvfaldig Guldbollen-vinnare

Från att vara den lilla pojken som sprang runt i Rosengård, snodde cyklar och spelade fotboll på grusplanen där han bodde till att idag vara en tolvfaldig guldbollen-vinnare är en rejäl resa kan man säga. Idag behöver han inte oroa sig för om ett nytt lampset för cykel behövs eller en ny cykel, utan nu är det Ferrari och Porsche som gäller. Det bästa är att resan inte är slut än.

AC Milan

För tillfället och som de allra flesta redan vet, håller Zlatan Ibrahimovic till i AC Milan. Senaste matchen han spelade var borta mot Napoli, där de vann matchen med 1-3 och Zlatan stod själv för två av målen vilket tog honom till hela tio mål i Serie A samt en tabelledning. Nämnvärt är att han enbart spelat sex matcher. Tyvärr drog Zlatan på sig en sträckning och fick kliva av i matchens 79:e minut. Han väntas enligt expressen i artikeln [Uppgifter: Zlatan tillbaka i helgen: https://www.expressen.se/sport/uppgifter-zlatan-tillbaka-i-helgen/] vara tillbaka mot Parma den 13:e december. Fortsätter säsongen som den börjat finns väldigt goda chanser på en Scudetto till för Zlatan och hans Milan som han kan rada upp bland alla sina troféer. För tillfället är ledningen över tabelltvåan Inter FC med hela fem poäng.

Landslaget?

Efter att Zlatan vunnit sin tolfte guldboll och fortsatt presterar på toppnivå, är det enligt honom själv i intervjun [Zlatan: Ärligt, jag saknar landslaget: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/EplAy2/zlatan-arligt-jag-saknar-landslaget] inte helt omöjligt att han kan göra comeback i den gula tröjan. Att han saknar landslaget och att svenska folket saknar att se honom där är nu längre ingen hemlighet. Men om vi får återse Zlatans Ibrahimovic på Friends Arena igen, återstår att se.

ashe