Zlatan i kulturen

Kan vem som helst bli lika bra på fotboll som Zlatan?

Zlatan Ibrahimovic anses vara en av världens bästa fotbollsspelare och fortsätter att ha stora framgångar på fotbollsplanen trots att han närmar sig 40 år. Är Zlatan ett genetiskt underverk eller kan vem som helst bli en lika grym fotbollsspelare?

Zlatan är känd för sin goda fysik och enastående bollkänsla och förmåga att läsa av spelet. Att ha en bra grundfysik är en förutsättning för alla som vill lyckas inom en idrott, men för att bli bra på just fotboll krävs många fler komponenter. Zlatan är också berömd för sin kaxiga framtoning, sina tatueringar och sitt långa hår. Att se ut på ett visst sätt är inte en förutsättning för att bli bra på fotboll även om det finns ett uttryck som säger att styrkan sitter i håret. Om du vill förbättra din hårkvalitet finns det idag bra behandlingar för att få ett vackert hår. Nordic Hair Clinic erbjuder hårtransplantationer och prp-injektioner med blodplasma. Du hittar mer information om deras behandlingar på Nordichair.com där du även kan boka tid för en konsultation.

Varför är Zlatan en av de bästa fotbollsspelarna?

Det finns flera orsaker till att Zlatan är en av de bästa fotbollsspelarna. Han har självklart en viss grundläggande talang vilket är ett måste för dem som vill nå den yppersta eliten inom alla idrotter. Det finns dock exempel på talangfulla spelare som inte når toppen eftersom de inte trivs med det oglamorösa liv som fotbollen utgör i många år innan belöningen kommer. Zlatan har kombinerat sin talang med en mental förmåga att fortsätta träna under lång tid. Zlatan har även en stark kropp och kan springa snabbare än flera av sina konkurrenter och han har genom åren fått mycket beröm för sin fysik.

Zlatan är också känd för sin tuffa attityd och hårda framtoning både på planen och utanför den. Hans spelstil är ofta aggressiv och han tvekar inte att gå in i närkamper. Under en match för hans klubb LA Galaxy orsakade han en skallfraktur hos en av motspelarna.

Kan alla bli lika bra som Zlatan?

Frågan om alla kan bli lika bra som Zlatan går att besvara med både ja och nej. Den som inte har en viss talang för bollsporter och förmågan att träna sig stark och snabb kommer inte att kunna bli lika bra och belönas med priser och medaljer. En talangfull fotbollsspelare som inte tränar mycket kommer aldrig att kunna bli bra.

En person med bra fysik och bollkänsla har dock möjlighet att bli lika bra som Zlatan, men det krävs också en stark mental styrka att orka fortsätta träna under många år i både med- och motgång. Det finns inte mycket tid för andra aktiviteter eller att hänga med vänner och familj utan allt fokus måste riktas mot träning och matcher. Under barn- och ungdomstiden gäller det dessutom att bo på rätt ställe där det finns möjlighet att träna med andra och möta bra lag som gör att spelstilen utvecklas.

ashe