Zlatans tidiga karriär

Zlatan – en ovanlig kille från Rosengård

Ingen kickar fotboll som han, är en av låtarna som tillägnats denna fotbollsstjärna, Zlatan och jag är en annan. Ni förstår givetvis redan nu vem det är det handlar om. Självklart är det Zlatan Ibrahimovic, den troligtvis största fotbollsstjärnan genom tiderna och med stor sannolikhet även den bästa om man inkluderar de kommande 20:e åren i alla fall.

Vem är Zlatan Ibrahimovic?

Alla känner till fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, men inte alla känner till vem personen Zlatan Ibrahimovic är. Därför kommer vi ägna en liten bit av denna artikel till det.

Zlatan föddes år 1981 i Malmö och hans föräldrar har rötter från Bosnien (pappa Sefik) och Kroatien (mamma Jurka). Han har även en äldre helsyster och fyra halvsyskon. Zlatan växte upp i det segregerade området Rosengård i Malmö och var tidigt väldigt duktig inom fotbollen. Innan han värvades till Malmö FF spelade han för de lokala Malmöklubbarna Malmö BI, BK Flagg och FBK Balkan. I dagsläget är han tillsammans med Helena Seger och tillsammans har de två pojkar som är födda 2006 och 2008. Vid sidan av fotbollen driver han även ett par olika företag och han har även en egen parfymkollektion.

Zlatans framgångsrika karriär

Det finns väl ingen som missat alla de framgångar Zlatan uppnått i sin karriär. Om man missat det måste man ha haft på sig hörlurar under en lång tid. Zlatan har vunnit väldigt mycket under sin karriär, men saknar fortfarande att få lyfta den efterlängtade Champions League-bucklan. I landslagssammanhang har det inte gått lika bra då, i alla fall inte om man ser till vunna turneringar. Dock är det inte så lätt för lilla Sverige att rå på alla stornationer i VM och EM.

För att göra en kort summering av Zlatans framgångsrika karriär så har han först och främst vunnit Guldbollen som Sveriges bästa fotbollsspelare hela 11 gånger! Det är överlägset flest gånger bland svenska fotbollsspelare.

Zlatan har även ett fantastiskt facit när det gäller vunna ligatitlar. Sedan år 2002 har Zlatan vunnit hela 13 ligatitlar då han vunnit 2 med Ajax, 2 med Juventus, 3 med Inter, 1 med Barcelona, 1 med Milan och slutligen 4 med Paris Saint Germain. Det återstår om han även lyckas ta en ligatitel i USA med Los Angeles Galaxy där han spelar för närvarande.

Zlatan närmar sin nu ålderns höst som professionell fotbollsspelare och han har en minst sagt fantastisk karriär att se tillbaka på. Vem vet, kanske väljer han att avsluta karriären i Malmö FF. Med tanke på att det laget tillhör toppen inom Sverige kanske han kan avsluta sin karriär på bästa sätt med ett Allsvenskt guld i den stad där han föddes och växte upp i. Vi får helt enkelt avvakta och se.

ashe