Zlatan i kulturen

Who’s da man

År 2006 kom låten Who’s da man ut och det är definitivt en av de mest kända kulturella uttrycken som berör Zlatan. Who’s da man är en låt som helt och fullt kretsar kring Zlatans enastående förmåga att spela fotboll och låten klättrade snabbt upp på topplistorna. Originalversionen sjöngs mestadels på svenska men senare gjordes även en engelskspråkig variant av Who’s da man.

Framförd av en 7-åring

Bakom Who’s da man stod dels musikgruppen Elias men låten sjöngs av blott 7-åriga Frans Jeppson Wall från Ystad. Med en bred skånsk dialekt sjöng Frans om hur ingen var så bra som Zlatan på fotboll. Det ska nämnas att detta är samma Frans som 10 år senare vann Melodifestivalen med låten If I Were Sorry.

En riktig hit

Who’s da man blev en riktig hit och snart fanns den på både Hitlistan (numera kallad Sverigetopplistan) och Svensktoppen. På Hitlistan låg låten som nummer ett under 10 veckor varefter den långsamt sjönk och lämnade listan efter 19 veckor. Framgångarna var inte lika stora på Svensktoppen men låten låg där i alla fall under 5 veckor och då med en 5:e plats som högsta placering.

ashe