Zlatans tidiga karriär

Skandalomsusade Zlatan

Skandaler är vardagsmat inom fotbollsvärlden och att dessa skandaler också omger Zlatan är ingen nyhet. Genom åren har han varit fokus för många olika händelser, både på fotbollsplanen och utanför den. I hans gedigna skandallista finns skallningar, hårda armbågar och bråk på träningar men där finns också skandaler där Zlatan har blivit av med körkortet på grund av fortkörning och där han gripit en man som han trodde köpte sex. En av de större skandalerna är dock skandalen kring kvalet till Europamästerskapet i fotboll år 2006.

Skandalen 2006

Alla detaljer kring skandalen vid EM-kvalet 2006 är inte kända men att det blev en skandal beror förmodligen till stor del på hur förbundskapten Lars Lagerbäck hanterade situationen. Själva grunden till skandalen var den att Zlatan Ibrahimović, Olof Mellberg och Christian ”Chippen” Wilhelmsson sågs ute på Göteborgs gator en söndagsnatt i september 2006. De tre spelarna hade valt att gå ut ett par timmar för att fira Olof Mellberg som fyllde år, trots att landslagets regler var att spelarna skulle befinna sig på sitt hotell efter klockan 23. Enligt en källa ska det dock inte har varit någon alkohol involverad.

Lagerbäck såg rött

Lars Lagerbäck fick nys om övertrampet och kallade de tre spelarna till sig, varefter han meddelade att de kunde åka hem. Spelarna lär ha blivit bestörta då de inte förstod att de hade gjort något fel, åtminstone inte ett så gravt fel, men Lagerbäck höll fast vid sitt beslut. När nyheten nådde media rörde den runt ordentligt i Fotbollssverige och den kom att kallas för Sveriges största fotbollsskandal någonsin. Det fanns de reportrar som siade om att detta var slutet på Lars Lagerbäcks tid som förbundskapten men han blev kvar ytterligare några år.

ashe