Uncategorized

Zlatans fysik och skador

Zlatans fysik är inte av denna värld utan är näst intill perfekt. Zlatan har under många år tränat och levt ett sunt liv vilket tillsammans med träning och rådgivning från hans personliga fysiktränare gjort att det är få om ens någon inom fotbollsvärlden som har lika bra eller bättre fysik.

Inför varje ny klubb så krävs det att spelarna genomgår fysiska tester och varje gång så har Zlatan chockat de nya klubbarna genom att sätta rekord efter rekord. Även när han, då han var 35 år, gick till Manchester United så sattes det nya rekord i Manchester Uniteds fysikhall samtidigt som hans lagkamrater kallar Zlatans fysik för skrämmande, dock med en stor beundran.

Zlatans träning

Zlatan har parallellt med sin fotbollsträning även tränat kampsport vilket säkerligen bidragit till den superkropp som Zlatan fortfarande har trots att han idag är 37 år och egentligen borde ha pensionerats. På fotbollsträningarna så hålls ingenting tillbaka utan Zlatan tränar som om det vore allvar vid varje träning, vilket också är något som har motiverat hans medspelare till att också ge sitt yttersta, även på träningarna.

Genom att vara ordentligt tränad och även i övrigt leva ett sunt liv med mycket friluftsliv har gjort att Zlatan har en kropp som klarar av mycket påfrestningar men som också är mycket harmonisk. Detta tillsammans med ett mycket stort självförtroende, disciplin och motivation har gjort Zlatan till en av de största inom fotboll. Faktum är nog att Zlatan hade kunnat bli stor inom vilken fysisk sports som helst.

Som fotbollsspelare så utsätts man ständigt för påfrestningar, både under träning och i samband med matcher. Det är inte ovanligt att många spelare utvecklar artros vilket innebär att brosket i lederna försvinner och lederna istället glider mot varandra. Artros är en mycket vanlig skada, enligt Artros.org, där du kan finna mer information om både skadan och dess behandling.

Zlatans skador

Även om man har en superkropp som Zlatan så kan det ändå hända att man utsätts för skador i en match. Även Zlatan har råkat ut för en hel del skador på bland annat ledbanden men den skada som han drabbades av år 2017 fick nog hela fotbollsvärlden att hålla andan. Det var en match mellan Manchester United och Anderlecht som Zlatan, som då var 35 år, råkade ut för en avancerad skada på korsbandet. Vilken spelare som helst hade nog i den åldern fått lägga fotbollsskorna på hyllan men inte Zlatan. Redan efter 213 dagar, vilket är en rekordkort återhämtningstid, så klev Zlatan ut på fotbollsplanen och det tog därefter inte lång tid innan han åter igen spelade som om ingenting hade hänt. Just i denna stund så håller Zlatan show i MLS och trots sin ålder så ligger han för stunden 2:a i skytteligan samtidigt som han ofta vinner priser som bästa spelare.

ashe