Zlatans tidiga karriär

Zlatans väg till toppfotbollen

Zlatan Ibrahimovic får nog anses vara den största svenska fotbollsspelaren genom tiderna. Henrik Larsson var också stor, men Zlatans meriter smäller aningen högre om man ska göra en jämförelse.

Efter att ha spelat i Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, Paris Saint Germain gör han troligtvis sina sista säsonger i Los Angeles Galaxy nu innan han lägger skorna på hyllan, om han inte väljer att runda av karriären med ett år i Malmö FF. Oavsett så har man fortfarande chansen att uppleva denna svenska fotbollslegend live, men då måste man ta sig hela vägen till Los Angeles. Det kan vara en kostsam resa och har man inte råd att genomföra den just nu så kan man gå in på Zmarta.se och ta ett förmånligt lån som du själv kan välja återbetalningstid på.

Zlatans uppväxt

Zlatan föddes i Malmö och växte upp i stadsdelen Rosengård tillsammans med sina föräldrar Sefik och Jurka. Pappa Sefik är från Bosnien och mamma Jurka är från Kroatien. De levde under ganska enkla förhållanden och långt ifrån den lyx och det överflöd som hans liv består av nu. Han började sin fotbollskarriär i Malmö BI som åttaåring, och spelade även i BK Flagg och FBK Balkan innan han blev värvad till Malmö FF år 1994. I ungdomen tränade han även taekwondo men i slutändan valde Zlatan att gå på fotbollsspåret och det är vi nog många som är tacksamma över idag.

Tiden i Malmö FF

Som 18-åring debuterade Zlatan i A-laget och fick snabbt mycket medial uppmärksamhet för sin osvenska spelstil. Samma år trillade Malmö ner i Superettan där han gjorde 12 mål under säsongen. Laget tog sig åter upp i Allsvenskan och i premiären mot AIK gjorde Zlatan lagets båda mål. Efter en framgångsrik vårsäsong värvades han till den holländska storklubben Ajax och resten är som man brukar säga, historia.

Utlandskarriären i korthet

Som ovan nämnts spelade Zlatan i flera storklubbar runt om i Europa. Under åren i utlandet har han vunnit totalt 11 ligatitlar i fyra olika länder. Han har även vunnit skytteligan i Italien och i Frankrike. Det finns en sak som han ännu inte vunnit och som grämer honom och det är att han inte fått lyfta Champions League-bucklan. Med största sannolikhet så kommer han inte göra det heller, men det är inget han ska skämmas för då hans karriär verkligen inte går av för hackor.

Familj

Förutom sina föräldrar, en äldre syster och fyra halvsyskon så har Zlatan även en egen familj bestående av sambon Helena Seger och barnen Maximilian och Vincent.

Nu har ni fått lite information om Zlatan och hans väg till fotbollseliten. Vi hoppas att vi snart får ta del av en ny supertalang som kan bli Zlatans arvtagare och göra avtryck i fotbollsvärlden.

ashe